NeuroArt

El projecte NeuroArt neix de la voluntat d’enfortir els enllaços entre ciència i art. L’art i la ciència són dues maneres de conèixer, observar i descriure el món. En un moment com aquest es fa evident la necessitat d’una simbiosi pluridisciplinària per tal de seguir avançant en les fronteres del coneixement. És per això que hem engegat aquest projecte on escoles de Catalunya treballen conceptes de Neurociències a través de la creació d’obres artístiques, creant un coneixement nou, fort i innovador.
 
🏆Ahir, alumnes de 3r ESO del nostre col·legi van assistir a la Gala final del Concurs NeuroArt que organitza l’Institut de Neurociències de la Universitat de Barcelona.

L’acte es va celebrar al centre de cultura contemporània de BCN (CCCB) i d’un total de 16 escoles de Catalunya (32 obres), una de les nostres dues obres finalistes ha guanyat el premi 🥇a la millor exposició oral (hi havia un total de 4 premis).

Un cop més ens feu sentir taant orgullosos! 👏🏻👏🏻👏🏻

Moltes felicitats.

@santoangelgava #escolaconcertada #NeuroArt2023 #neuroeducació #orgullososdelsnostresalumnes

Atrapasomnis

Persona estirada al llit patint una paràlisi del son. Idea principal: no es mou, lligada. La semiesfera dona idea que està en el seu món, no distingeix que està adormida. El cervell flota, transmet que està aïllat, no reacciona als estímuls. Colors poc vius per expressar sensació desagradable. Com afecta? El primer és que no tots els que tenen esquizofrènia els passa el mateix, cadascun ho viu d’una forma diferent i d’una magnitud diferent, però el més freqüent que ocorre quan afecta la vista és que fa al cervell o més bé a la persona veure coses que realment no són allí, d’aquí al fet que trobem posat un cervell que suposadament és el sa i que veu el que realment aquesta aquí i un altre que és l’esquizofrènic que veu alguna cosa més i no sols el que aquesta, en aquest cas són persones, realment només hi ha una persona, però el cervell esquizofrènic veu dos.

 

Curs i escola: 3r ESO, Col·legi Santo Angel (Gavà).
Autors: Cervantes Delgado, Claudia, Villa Cubells, Guillem, Inacio Heras, Adriana, Corrales Jorba, Carla, Ratto, Ricardo Daniel.

Sinapsi de Records

 
De la base de fusta creix la mà d’un ancià. Aquesta sosté un cervell malalt. La degradació de color rosa-gris transmet records conservats i oblidats. El degoteig de silicona la seva pèrdua. La mà petita de bebè aguanta la mà de l’ancià i, amb les fotografies, representa la seva infància i records.

 

Curs i escola: 3r ESO, Col·legi Santo Angel (Gavà).
Autors: Naranjo Valle, Adrià, Savitskaya, Darya, Oromí Callau, Bruno, Fernández Oliva, Rocío.

Previous PostNext Post

Leave a Reply

Altres notícies