Siguem Solidaris

Si ajudo a una sola persona a tenir esperança, no hauré viscut en va.

Martin Luther King
Col·laborem

Grow Food Banks

El mes de desembre vam estar recollint aliments a la recepció de l’escola per participar en el projecte Grow Food Banks.

El Col·legi Santo Angel s’hi va sumar per anar més enllà i fer créixer al màxim la recollida entre totes les escoles participants. Creiem que aquests valors solidaris i d’empatia amb la realitat social en què vivim són molt enriquidors per als infants.

Doncs estem molt contents d’anunciar-vos que ha estat un èxit i que vam recaptar 134 quilos d’aliments.

Moltes moltes gràcies per haver col·laborat i haver ajudat a tanta gent que ho necessita.

Us adjuntem la carta de felicitació i que ens ha fet arribar Scolarest.

Patrocinem

Pàdel Adaptat

Una escola de pàdel adaptat posada en marxa pel Club de Tennis Andrés Gimeno i que compta amb la col·laboració de la Cruyff Foundation i el patrocini del Col·legi Santo Ángel, Turrons Vicens i la Federació Catalana de Pàdel.

Una escola que per als seus alumnes suposa un benefici per la salut, no únicament incrementant el fons físic, si no també ajudant a millorar la coordinació i la concentració.

Projecte

Siguem Solidaris

Des de l’any 2009 els alumnes de 4t de l’ESO duen a terme cada curs escolar, un projecte anomenat “Siguem Solidaris” que consisteix, bàsicament, a promoure i adoptar una sèrie de valors: el respecte, la tolerància, la solidaritat, la justícia, l’esforç, el civisme, l’esperit crític, la responsabilitat. En ser els alumnes més grans de l’ESO tenen l’encàrrec de ser el motor de múltiples accions solidàries entre els alumnes de tota l’escola: recollida d’aliments, joguines, ulleres…, participació en esdeveniments solidaris o venda de marxandatge d’alguna de les associacions, fundacions o ONG amb qui col·laborem.

Tot això es promou des de l’assignatura de Cultura i Valors on els alumnes de 4t d’ESO treballen en equip per assolir aquests objectius i realitzen tot tipus de tasques que estan pautades a través d’una webquest, on es detallen els diferents moments del projecte.

Al llarg del curs el projecte passa per tres etapes. Durant el primer trimestre, els alumnes coneixen i col·laboren amb una entitat sense ànim de lucre de la seva ciutat, Gavà, o rodalies, Viladecans, Begues, Castelldefels… Un cop han fet el treball de camp i coneixen de primera mà l’associació a fons (filosofia, projectes, activitats, objectius, organització, finançament, difusió…) comparteixen amb el seu grup-classe la investigació feta. Paral·lelament col·laboren amb l’entitat fent-hi el Servei Comunitari. Aquesta activitat de voluntariat ha de conjugar els interessos i capacitats dels alumnes i els requeriments de l’associació. També s’aprofitarà aquest contacte directe amb el teixit associatiu per fer difusió i  promoure la col·laboració de tota la comunitat educativa en els esdeveniments i campanyes que les entitats portin a terme, sempre és clar, a demanda de llurs representants.

Durant el segon i tercer trimestre, els alumnes exploren quines reivindicacions o necessitats del seu entorn podrien ajudar a satisfer o solucionar. Pensant en aquesta acció solidària hauran de crear la seva pròpia entitat. És per aquest motiu que han de ser responsables personals de la parcel·la de feina que se’ls hagi encomanat (programa, màrqueting o tresoreria). Entre tot l’equip han de decidir la filosofia, objectius i activitats, dissenyar la imatge corporativa, planificar la difusió (logotip, promoció i marxandatge) i han d’indagar fonts de finançament per tal de fer viable llur projecte.

Cap a l’últim tram del projecte, més concretament l’últim dissabte del mes de maig, se celebra el Dia Solidari. La seva programació i realització és un dels moments en què els alumnes gaudeixen més, perquè les seves accions tenen un abast més públic i lúdic. El Dia Solidari consisteix en una jornada festiva on tindran lloc la realització de diferents tallers i activitats de sensibilització, esportives i lúdiques adreçades a l’alumnat, professorat, pares i mares del Col·legi Santo Angel i ciutadans en general. Tot i que les activitats programades estan pensades per recaptar recursos per a dues entitats concretes que en seran les beneficiàries, igualment estan convidades a participar les associacions amb les quals hem col·laborat i tots aquells agents socials de la ciutat que hi vulguin cooperar.

El projecte culmina amb la Nit Solidària dins l’acte de Graduació de 4t d’ESO. En aquesta nit tan especial els alumnes exposen els tres millors projectes al  davant de tot l’auditori de famílies, companys i professors. És també dins d’aquest acte que es fa la donació dels diners recaptats al Dia Solidari lliurant el xec solidari als representants de les dues associacions beneficiàries.

La Jornada Solidària és un

Compromís Anual

Cada any el Dia Solidari és un èxit de participació.

La comunitat educativa del Col·legi Santo Ángel es bolca perquè sigui una gran jornada festiva on tots els professors del centre i els alumnes de 4t d’ESO l’organitzen perquè els infants realitzin les activitats i les famílies gaudexin de les exhibicions de patinatge, música i dansa. El pati del centre llueix de festa amb un gran ventall de jocs i activitats, a triar entre la tómbola, la gimcana, els tallers o els estands.  A més, per tot arreu trobes algú conegut i t’impregnes de l’esperit de la jornada; la Solidaritat

La recollida de llibres de segona mà i d’ulleres que s’organitza en les setmanes prèvies a la jornada també han obtingut una gran resposta per part de les famílies cada any. Els darrers anys n’hem donat centenars entre graduades i de sol, a ONGs. Des de les entitats ens han agraït sempre aquestes accions solidàries i ens han deixat obertes les seves portes per tornar a cooperar sempre que ho volguem.

Els diners recaptats, gràcies a totes els esdeveniments que coordinen els alumnes de 4t d’ESO (Venda de llibres de Sant Jordi, Teatre i Dia Solidari) es donen a entitats com ASDIVI, NASCOFAGA, GESTA ÁFRICA o ISTEA durant la celebració de la Nit Solidària i de Graduació de 4t d’ESO.

Durant les festes de Nadal fem un

Torneig Benèfic

Ja fa uns quants anys, coincidint amb l’aturada nadalenca, el col·legi Santo Ángel i el Club Esportiu CCR organitzen un torneig de futsal benèfic al que es conviden diferents equips de la comarca per passar una jornada de bon ambient i esport.

L’única condicio: portar una joguina per entrar al pavelló. I sempre és un èxit. 

Acabar l’any seguint inculcant als més joves valors com companyonia, esforç i solidaritat ens fa estar molt satisfetss.

 

1a edició

Cursa per la Fam

Cada any, la Cursa contra la Fam sensibilitza milers d’alumnes arreu del món sobre el problema de la fam i de la desnutrició i els mobilitza per acabar amb aquesta realitat gràcies a una Cursa solidària. D’aquesta manera, permet que el nostre jovent s’impliqui en una acció que servirà per ajudar les poblacions més desfavorides i demostra que tots i totes podem actuar i comprometre’s amb la lluita contra la fam sigui quina sigui la nostra edat o condició.

Enguany, una altra vegada, més de 1 300 centres escolars i 300000 joves arreu del món, a Espanya, França, el Regne Unit, Alemanya, Itàlia, el Canadà, el Perú, Colòmbia, Guatemala, les Filipines i una multitud de països han participat en aquest projecte solidari.

Un projecte solidari, pedagògic i esportiu.