• slot gacor
  • Història del Col·legi – Col·legi Santo Angel

    Història del Col·legi

    Corria l’any 1965 quan un jove de vint anys arribava, amb el seu títol de Magisteri sota el braç, a Barcelona, concretament a Gavà. Provenia d’un petit poble situat molt a prop de la ciutat d’Albacete, la mítica terra del cavaller Don Quijote de la Mancha. Fill i nét de mestres, el quart de sis germans en una època on la figura del mestre tenia molt prestigi social, però poc reconeixement econòmic. Venia a la nostra ciutat per poder continuar els seus estudis de Filosofia i Lletres; dos dels seus germans havien fet aquest mateix camí una mica abans i es dedicaven a fer classes de repàs a casa després de la feina. El nostre protagonista va començar ajudant-los, però de seguida va mostrar interès per desenvolupar aquesta tasca d’ensenyament d’una manera més professional. Guiat per un esperit emprenedor, va organitzar petits grups per edats que poc temps després conformarien l’estructura de l’Escola.

    Els inicis, com sempre, van ser durs, amb edats heterogènies en un petit pis del centre de la vila. Més endavant, es van començar a impartir els estudis d’Ensenyament Primari al carrer de Les Colomeres, en un edifici que es va anar ampliant per realitzar estudis de Formació Professional a les branques d’Administració i Secretariat, Automoció, Llar d’Infants i Electricitat i Electrònica. Naixia, d’aquesta manera, el que avui és el Col·legi Santo Angel. L’any 1990 es produïa un altre canvi d’ubicació, es va adquirir l’edifici del carrer Sarrià i va ser l’emplaçament del centre durant 10 anys. Aquesta època va ser quan es va consolidar el prestigi de la nostra institució: qualitat en l’ensenyament, importància dels valors de la persona, rigor en el seguiment i nivell d’exigència. Cursaven estudis d’FP alumnes de tota la comarca: Gavà, Castelldefels, Viladecans, Sant Boi, Sitges, Vilanova, Sant Pere de Ribes, Cornellà, etc. Amb l’arribada de la LOGSE i la LOE es van produir canvis molt significatius en l’ordenament educatiu, va aparèixer la controvertida ESO i el nou Batxillerat. Aquest fet va suposar una transformació important per al nostre centre, ja que es van substituir progressivament els estudis d’FP pel nou Batxillerat. Aleshores el canvi no es féu esperar, l’any 2000 esclatà la notícia: Santo Angel realitzava el seu 4t trasllat de seu i inaugurava un edifici en el nou barri de les Bòbiles, amb 6.800 m2 de superfície per dedicar-lo íntegrament a l’educació. Una escola moderna, amb espais de tota mena per poder donar un servei educatiu de màxima qualitat.

    L’artífex de tota aquesta evolució ha estat Angel García Giménez, aquell jove somiador que creia en l’educació i ha estat capaç de fer el seu somni realitat. Ara són els seus dos fills, l’Stéphane i el Patxi, els que han pres el seu relleu. L’Stéphane García és l’actual Director del Col·legi i el Patxi García li fa costat com a gerent i administrador, a banda d’ocupar-se de les activitats extraescolars, l’Associació Esportiva i les relacions institucionals. La idea, amb aquest relleu generacional, ha estat mantenir els valors clàssics que han format part de l’escola des dels seus inicis, com ara: l’educació i el respecte, el treball, la responsabilitat, l’esforç o la constància. Però, a partir del curs 12-13, vàrem començar una renovació pedagògica i metodològica que es va cimentar en mantenir la nostra tradició de valors però seguint una línia educativa basada en l’Educació Emocional, l’ús de les Intel·ligències Múltiples a les aules, la implementació de metodologies basades en el Treball Cooperatiu i el Treball per Projectes, formació del professorat en Neuroeducació, etc. Tot plegat ens ha conduït, avui dia, a convertir-nos en una Escola Viva i d’Avantguarda que fa de l’Educació i el Respecte el seus pilars bàsics per desenvolupar la nostra tasca.

    Seria impossible portar a la pràctica aquest ideari de no comptar amb un Claustre de Professors format per més de 80 educadors que s’hi dediquen en cos i ànima per aconseguir homes i dones de futur. En aquest sentit, considerem fonamental la implicació de les famílies, volem una escola oberta a tots els que valorin l’educació com el principal actiu d’una societat madura i moderna. Els beneficiaris seran els nostres alumnes!

    Hores d’ara “han passat per les nostres mans” milers i milers de nois i noies que han pogut tenir diferent sort a la vida, però no han oblidat el que és i va ser el seu col·legi.

    Avui, “Don Angel”, des de la seva jubilació, observa amb orgull el fruit del treball d’una vida.

    Això sí, passant cada dia per la seva Escola.