Tardisat

L’equip Tardisat del Col·legi Santo Angel visita el Consolat argentí.

Alguns dels participants del projecte de picosatèl·lits del Col·legi Santo Angel van visitar, dijous passat 16 de març, el Consolat argentí. Van assistir a una reunió amb diversos dels participants del projecte juntament amb l’assistència de diferents periodistes argentins.

El passat 16 de març, els representants del projecte de *picosatélites, del qual el Col·legi Santo Angel participa, van assistir a una reunió en el Consolat argentí. En aquesta reunió també van assistir diversos mitjans de comunicació argentins i es va parlar tant de l’inici del projecte com de la participació de les escoles.

Alejandro Cordero, CEO i fundador de l’empresa Innova Space va ser qui va tenir la idea d’expandir el seu projecte de construcció d’un picosatèl·lit a les escoles després de fer-ho a l’escola on era professor. Ell ha aconseguit motivar prou a les escoles participants perquè aquestes s’embarquin en un projecte sobre tecnologies futuristes.

En el congrés, els representants de les escoles van parlar sobre les seves ganes de participar en un projecte tan al·lucinant, tots coincidint en un fet: la bogeria que uns alumnes d’entre 15 i 19 anys siguin capaços de dissenyar, construir i enviar un picosatèl·lit a l’espai per a realitzar una funció específica sense tenir coneixements específics sobre el tema.

Aquests petits satèl·lits, de la grandària d’una llauna de coca-cola, poden realitzar diferents funcions, ja sigui donar cobertura a zones sense cobertura mòbil, detectar possibles zones amb el risc d’incendi o comptar el nombre d’animals pasturant per un prat llunyà.

Està previst que el llançament a l’espai es faci entre novembre d’enguany i gener del següent mitjançant la companyia SpaceX, d’Elon Musk. Encara que primer, s’han de realitzar una sèrie de reunions per a acordar la funció de cada col·legi en el projecte juntament amb el desenvolupament del picosatèl·lit i la qualificació d’aquest per a veure si és apte per a suportar les forces a les quals s’exposarà.

Previous PostNext Post

Leave a Reply

Altres notícies