CANSAT

Molt orgullosos dels nostres alumnes.

Benvolgudes famílies,

Potser pel títol us hem confós, oi? Ha estat una petita broma.

L’Agència Espacial Europea (ESA) promou les activitats CanSat en tots els seus estats membres amb la mirada posada en un acte final: el Concurs Nacional CanSat. Aquest projecte està dirigit a estudiants i comprèn, sobretot, temes curriculars de tecnologia, física i programació. A través de l’experiència pràctica que s’asoleix treballant en un projecte espacial a petita escala, el CanSat utilitza aquests continguts teòrics de manera interdisciplinar i fomenta la col·laboració i el treball en equip.

Doncs bé, sis estudiants de primer i segon del batxillerat tecnològic han participat conjuntament a la primera edició de la competició CanSat a Catalunya.

El nom de la competició CanSat prové de “Can” (llauna en anglès) ja que les mides d’una llauna són les màximes que pot arribar a tenir el satèl·lit “Sat”. L’objectiu ha estat dissenyar, construir i testejar un petit satèl·lit que malauradament i a causa de la crisi sanitària no ha pogut arribar al repte final que era llançar-lo a 1000 metres d’altura i que durant la caiguda recopilés moltes dades d’interès científic per transmetre-les a una estació de terra per analitzar-les automàticament.

El petit satèl·lit realitzat per l’equip de l’escola té la capacitat de poder mesurar la temperatura, la pressió atmosfèrica, la seva localització, la seva posició respecte a superfície terrestre, la quantitat de radiació UV, humitat relativa, i més de 20 gasos diferents per poder analitzar la qualitat de l’aire. Un projecte que es va realitzar íntegrament fora de l’horari escolar però que gràcies a la feines apreses a classe, com per exemple el domini d’AUTOCAD o Arduino, van facilitar en gran mesura assolir l’objectiu.

Actualment s’ha arribat a la valoració de la memòria escrita del treball concloent que l’equip Orbisat ha obtingut una nota de 8,32 sobre 8,5, fet que ens fa pensar és bastant probable que sigui el millor treball de tota Catalunya.

Felicitem doncs als alumnes David Hernando, Arnau Esteller i Gerard López de 2n C i Javier Puerta, Adrian-Jorge i Iván Rellán de 1r C, que a més seran els mentors dels nous alumnes que vinguin.

Dpt. Comunicació

Leave a Reply

Altres notícies