Curs 2020-21

Informació Curs 2020-2021

Actualitzada a 3 de novembre de 2020
  • A continuació trobareu informació permanentment actualitzada respecte a l’organització del curs i l’evolució de la pandèmia.
  • Donada la situació d’excepcionalitat que continuem vivint i que s’allargarà en el temps, tota la informació que us anunciem serà susceptible de ser modificada en funció de l’evolució de la situació sanitària i, per tant, de les instruccions que anem rebent dia a dia per part del Departament d’Educació i Procicat.
  • Respecte a qüestions econòmiques, entenent la situació actual, hem decidit “congelar” les quotes mensuals durant aquest curs escolar 2020-2021. A més, l’import del material, aquest any i de manera excepcional, es veurà rebaixat donat que podrem aprofitar la part no utilitzada el curs passat.

PLA D'OBERTURA

Us adjuntem el Pla d’Obertura del Centre Curs 20-21.

Tingueu en compte que es tracta d’un document que pot anar variant segons vagin evolucionant les circumstàncies epidemiològiques i en funció de les directrius del Departament d’Ensenyament.

PROTOCOL ENTRADES I SORTIDES

Us adjuntem diferents enllaços per repassar el protocol d’entrades i sortides amb pluja i sense. És important que dediqueu dos minuts per tal que pugueu informar els vostres fills i filles, i a la persona responsable que l’acompanyarà i recollirà.

Estem fent un esforç molt gran per tal que les entrades i sortides siguin endreçades i segures, però per aconseguir-ho amb èxit, necessitarem la vostra col·laboració.

XERRADA DEL DIRECTOR

ENTRADES i SORTIDES

DOCUMENTS OFICIALS

Documents oficials del Departament de Salut i el Departament d’Educació amb Mesures extraordinàries per evitar els brots de la COVID-19 a les escoles així com altres recomanacions i procediment d’actuació.

CALENDARI ESCOLAR

Aquest és el calendari escolar a dia 7 de setembre 2020. 

Donades les circumstàncies excepcionals que estem vivint, aquest calendari pot veure’s modificat. 

L'OPINIÓ DELS EXPERTS

Infants i adolescents contagien molt poc el coronavirus, segons confirma un nou estudi

Un nou estudi liderat per l’Hospital Vall d’Hebron reitera que nens i adolescents són poc transmissors de la Covid-19, amb resultats encara més contundents que el primer.

En aquest estudi s’han analitzat 1.081 casos de menors de 18 anys diagnosticats amb PCR entre l’1 de juliol i el 31 d’octubre, i també 3.515 familiars positius d’aquests menors.

783 dels casos, el 73%, es van infectar en contacte amb un adult, i només 86 casos, el 8%, va ser el menor el que va contagiar un adult. El percentatge de contagis entre nens va ser del 3%.

LES QUARANTENES EN L’ÀMBIT ESCOLAR PASSEN A SER DE 10 DIES, D’ACORD AMB EL NOU PROTOCOL DEL DEPARTAMENT DE SALUT.

Les quarantenes per als contactes estrets i per als grups de convivència estables passen de 14 a 10 dies per tota la població de Catalunya. Així ho estableix el nou “Procediment d’actuació enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2” actualitzat pel Departament de Salut.

Aquest canvi també tindrà incidència en l’àmbit escolar. Així, les quarantenes que tinguin lloc als centres educatius seran ja per un període de 10 dies. Respecte a les quarantenes iniciades abans de l’entrada en vigor del nou document, els centres avisaran a les famílies que els infants podran reprendre l’activitat presencial un cop hagin passat els 10 dies. Tot i el canvi de dies de quarantena, les autoritzacions de confinament signades per les famílies al seu dia continuen sent vàlides.

Els professionals que es trobin en confinament sense baixa mèdica també es reincorporaran als centres educatius un cop transcorreguts aquests 10 dies, conjuntament amb la resta del grup estable de convivència. I els que tinguin una baixa mèdica prescrita inicialment per 14 dies, que hagin estat substituïts en el seu lloc de treball al centre educatiu, s’incorporaran un cop acabi aquesta baixa mèdica, moment en què també finalitzarà del nomenament del seu substitut.

Com són les PCR a les escoles? El vídeo de Salut per tranquil·litzar famílies i infants

Salut publica un vídeo a les xarxes socials per explicar, de manera fàcil i gràfica, com es fa aquesta prova als centres educatius

https://www.ccma.cat/324/com-son-les-pcr-a-les-escoles-el-video-de-salut-per-tranquillitzar-pares-i-nens/noticia/3049092/#.X3GPc0N4J9s.link

El Dr. Riopedre compta amb més de 20 anys d’experiència en diverses consultes de pediatria, tant en l’àmbit de la medicina pública com en la medicina privada. Amb els anys, ha participat en nombrosos clínics, cursos i conferències per Catalunya i Espanya per a pares, pacients i professionals de la medicina.

Entrevista a David Bueno, director de la càtedra de neuroeducació de la UB

Bueno: “Els nens han de poder jugar i córrer, i hem de permetre que ho facin”

Llegeix un estracte de l’entrevista o escolta el podcast sencer.

Unicef ha compartit aquest estiu un video sobre el Covid en el que recomanen l’ús de la mascareta i el rentat de mans amb aigua i sabó per prevenir el contagi de la COVID-19.

Us l’adjuntem per si no l’heu vist.

Aquesta iniciativa pretén reconèixer la figura i el paper dels professors i professores, recordar que són els qui guien i acompanyen als joves en el seu creixement personal, els ajuden a descobrir-se, a aprendre, a ser persones que conviuen en societat… Professors que, com diu el vídeo, no estan al servei de la política, sinó que viuen, treballen i actuen al servei de l’educació.