Ens visita una delegació d’una universitat etíop.

Una xerrada molt interessant

Una delegació d'una universitat etíop visita el nostre centre

Avui hem tingut l’honor de rebre la visita d’una delegació de la Universitat de Bahar Dar d’Etiòpia. Els ha acompanyat, Yimer Haile, que és el responsable a Etiòpia dels projectes d’ACCEDE. Aquesta trobada amb els alumnes de 4t d’ESO ha estat molt profitosa: ja tenen l’encàrrec de dissenyar algun petit projecte per cooperar amb l’impuls i millora de l’orfenat que l’ONG va fundar allà.

Els alumnes de 4t d’ESO han pogut imaginar a través de la xerrada dels representants de Bahar Dar, com és el paisatge (té un gran llac, hi passa el riu Nil…) i la realitat d’Etiòpia (castigada per les guerres i amb molts orfes, en conseqüència), així com la importància d’aquesta universitat (amb més de 40.000 alumnes inscrits). Alhora, la delegació etíop ha conegut les instal·lacions de la nostra escola i els nostres alumnes. 

Ha estat un intercanvi molt enriquidor, la delegació ha pogut copsar alguns avantatges que ofereixen les instal·lacions del nostre centre i els nostres alumnes s’han pogut posar a les sabates de nens i nenes amb unes condicions de vida difícils i han tingut l’oportunitat de valorar més el que tenen. Tot i això, l’alegria, la motivació i la il·lusió amb què van a l’escola, els nens i nenes etíops, han de ser un exemple i el motor de la nostra solidaritat. 

Dept. Comunicació

Leave a Reply

Altres notícies