Conviure en el món digital

Les famílies estem cada vegada més interessades a participar en xerrades i tallers sobre temes relacionats amb les pantalles i les TIC. Sabem que, amb un mòbil a la butxaca, els nostres fills i filles en algun moment es mouran per internet sols (o potser mal acompanyats, que és pitjor). Som conscients que donar-los aquesta oportunitat ens obliga a ser corresponsables a nosaltres.

Prohibir-los l’accés a determinats continguts no serveix de gaire. Enfadar-nos constantment amb ells perquè hi dediquen massa hores, tampoc, si no els oferim alternativa.

El més important que podem fer els pares i les mares és acompanyar-los en el seu entorn comunicatiu: interessar-nos a saber què fan a internet, a què juguen, amb qui es relacionen, i a qui segueixen.

Per donar resposta a la necessitat de fer un acompanyament actiu dels infants en la descoberta de l’entorn digital, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, a través del programa eduCAC, ofereix a les associacions de famílies i a tota la comunitat educativa la xerrada Conviure en el món digital. El digital, un món que, ara ja sabem, no els hi podem evitar i, doncs, els hem d’ensenyar a habitar.

 L’objectiu d’aquestes xerrades és reflexionar plegats amb una actitud oberta als neguits i a les experiències de les famílies que sovint es veuen desbordades per l’actual context comunicatiu. També aportar recursos perquè els nostres fills i filles s’hi moguin amb responsabilitat i seguretat.

  • Que entenguin que des del primer dia de tenir el mòbil a les mans s’estan creant una identitat digital que els acompanyarà sempre més.
  • Que hauran de ser responsables i respectuosos en l’entorn virtual, com ho són a la vida presencial.
  • Que es consensuaran límits perquè en facin un ús saludable, que no interfereixi amb la convivència familiar, ni amb els estudis.
  • Que les habilitats que necessitaran no són només tècniques, sinó també emocionals i socials.

Si us interessa, podeu escriure a educac@gencat.cat o través del Whatsapp 677 281 064

Dept. Comunicació

Previous PostNext Post

Leave a Reply

Altres notícies