Tech Endesa

Hem estat seleccionats!

Aquest any el RetoTech s’ha obert a Catalunya i la nostra escola, gràcies a un grup d’alumnes de 4t d’ESO del taller Reptes Científicotecnològics, ha estat seleccionada d’entre més de 300 col·legis. 

La Fundació Endesa patrocina un concurs de robòtica i programació (RetoTech) que consisteix en desenvolupar un projecte al llarg del curs. Els alumnes de 4t d’ESO que participaran han proposat desenvolupar un petit dispositiu manual que pugui detectar els colors i dir-los en veu alta amb l’objectiu d’ajudar a les persones amb discapacitats visuals com la ceguera, la miopia o el daltonisme, a combinar-se bé la roba.

“La vida en colors” és el nom del projecte i, a banda de la programació del mateix, els nostres alumnes han de dissenyar-ho en 3D i fer la impressió doncs s’ha de presentar i defensar davant d’un jurat a la jornada final del concurs que se celebrarà cap al tercer trimestre. El projecte és, d’altra banda, transversal i compta amb la participació de matèries com la Cultura i Valors, la Iniciativa empresarial, la Plàstica  i el mateix taller de Reptes Cientificotecnològics que s’ha iniciat aquest any gràcies a la proposta del professor José Antonio Sánchez que el curs passat ja va tenir un gran èxit en el concurs Cansatpatrocinat per l’Agencia Espacial Europea, i on ens presentem novament aquest any.

Enhorabona a tots i totes!

Ja hem rebut el primer kit per preparar el nostre repte i en unes setmanes rebrem la impressora 3D. Comença el compte enrere!

Si voleu més informació podeu accedir als següents links:

https://www.fundacionendesa.org/es/retotech-proyecto-de-innovacion-educativa

https://youtu.be/tofpjOYiGLI

Leave a Reply

Altres notícies