Certàmen Cientificotecnològic EFIGY de Naturgy

Fase Final

Benvolgudes famílies,

Ens plau moltíssim escriure aquestes línies per felicitar a 9 alumnes de 4t d’ESO per haver aconseguit arribar a les semifinals del certàmen d’àmbit nacional Efigy, organitzat per la fundació Naturgy. En aquest certàmen es demanava als alumnes de 3r i 4t d’ESO resoldre un repte que contribuís a la millora del planeta a través de l’eficiència energètica.

Des del col·legi es va decidir participar en aquest projecte per tractar-se d’una iniciativa didàctica molt completa ja que tracta de motivar i generar consciència i interès per l’energia, reforçant la capacitat d’investigació dels joves, despertant-ne la curiositat i creativitat, i facilitant el treball en equip i les habilitats comunicatives.

En aquest certamen han participat més de 400 alumnes d’onze comunitats autònomes diferents amb un total de 65 propostes diferents. De totes aquestes, les 13 millors propostes han estat seleccionades per passar a la fase final, de les quals dues es corresponen als projectes presentats pel Col·legi Santo Angel.

Aquestes propostes són, per una banda, una aplicació mòbil per fomentar els hàbits saludables, dissenyada pel grup de l’Ariadna Pagerols, Júlia González, Emma Bernabéu i Amora Brennan i, d’altra banda, l’aplicació de la piezoelectricitat per construir sabates o altres equipacions esportives que permetin generar energia neta, dissenyada pel grup de la Cinta Manetes, Alba Rey, Joan Huertas, Jesús Santillana i Cristian Alarcón. L’accés a la semifinal no ha passat desapercebut i els mitjans d’informació locals ja s’han fet ressò. 

Avui dijous dia 21 a les 17:30 tindrà lloc la fase final en una cerimònia virtual conduïda pel divulgador científic Luís Quevedo, on els nostres alumnes tindran la possibilitat, per darrera vegada, de defensar  les seves propostes i saber si opten a uns dels tres premis. És per això que volem aprofitar l’avinentesa per donar-los tot el nostre suport i desitjar-los molta sort!  Independentment de com acabi aquesta aventura, volem transmetre el nostre orgull per la feina que han fet i estem segurs que han gaudit de tot aquest camí recorregut…

Moltes felicitats i seguim aprenent tots plegats!

Recull de premsa:

https://www.catalunyapress.es/texto-diario/mostrar/1954619/colegio-san-angel-gav-semifinalista-concurso-fundacion-naturgy

https://gava.info/el-colegio-santo-angel-de-gava-semifinalista-de-un-concurso-de-fundacion-naturgy/ 

http://www.gavatv.cat/gtv/capitol/el-santo-angel-a-la-semifinal-del-concurs-efigy

Dpt. Comunicació

Leave a Reply

Altres notícies